Tips voor het starten van een loodgietersbedrijf

Hoe begin je een loodgietersbedrijf in Nederland? Met deze gids kun je veelgemaakte fouten vermijden en je nieuwe bedrijf op de juiste voet van start laten gaan

Het soort bedrijf

Het eerste wat je moet doen is uitzoeken wat voor soort loodgietersbedrijf je wilt aanbieden. Wordt het residentieel of commercieel? Wat zijn enkele populaire technieken om deze diensten te verlenen? Je moet ook nagaan hoeveel geld elk soort dienst voor je bedrijf zou opbrengen. Dit kan helpen bepalen in welke tak van loodgieterswerk je je wilt specialiseren. Als er in je omgeving al iemand anders is die dat soort diensten aanbiedt, denk dan na of er wel genoeg potentiële klanten beschikbaar zouden zijn om twee bedrijven in de nabijheid in stand te houden.

Winst en marges

Een andere belangrijke overweging is of de kosten die gepaard gaan met het starten van een nieuwe onderneming aanzienlijk zullen opwegen tegen de mogelijke winst die het verlenen van een bepaalde soort dienst oplevert. Als je veel mensen tegen hoge lonen in dienst moet nemen om je bedrijf draaiende te krijgen, dan is het op de lange duur misschien niet de moeite waard. Het is ook belangrijk om na te gaan welke soort loodgieterswerk gemakkelijk kan worden uitbesteed of met technologie geautomatiseerd.

Denk na over de locatie

Nadat je bepaald hebt of je überhaupt een bedrijf in deze bedrijfstak wilt beginnen, denk je na over welke plaats het beste zou werken voor je nieuwe onderneming. Je zult ergens moeten zijn waar je toegang hebt tot plaatselijke klanten en goedkope middelen, zoals elektriciteit en water. Er moet ook een voldoende grote groep consumenten in de buurt zijn die geïnteresseerd zijn in het inhuren van loodgieters. Als je bijvoorbeeld van plan bent een kantoor in de stad te openen, kun je in de problemen komen als er niet veel mensen in je omgeving wonen of niet genoeg plaatselijke bedrijven zijn om je zaak te onderhouden.

Financiering voor je loodgietersbedrijf vinden

Begin met te kijken wat voor kwalificaties vereist zijn om bepaalde soorten diensten te mogen verlenen. Ga ook na of het legaal is om zo’n zaak in Nederland te runnen, wat kan betekenen dat je moet investeren in enkele vergunningen en certificeringen. Zorg ervoor dat wat je ook in het opstarten van dit bedrijf steekt, het op de lange termijn financieel waard zal zijn. Het is niet vaak rendabel om leningen aan te gaan alleen maar om een bedrijf te kunnen starten, al kan het wel nuttig zijn als je krediet aanvraagt bij bedrijven die speciale tarieven bieden voor nieuwe bedrijven. Je moet ook overwegen hulp te krijgen van familieleden die ervaring hebben met het starten van een bedrijf.

Beslis of je al dan niet de enige eigenaar van dit bedrijf moet zijn. Zo ja, wat zijn de stappen om dit bedrijf legaal op te richten? Hoeveel controle zul je over je nieuwe bedrijf hebben tijdens de beginfase tot het zelfbedruipend wordt? Wat voor kwalificaties zijn nodig om in Nederland CEO te zijn? Je moet ook bepalen wat voor soort rol elke persoon binnen je loodgietersbedrijf zou spelen. Dit kan het ontwerpen van blauwdrukken zijn, het ontwikkelen van strategieën om reclame te maken voor je bedrijf, en het beheren van de verkoop van materiaal. Het is ook belangrijk een organigram op te stellen dat laat zien wie binnen het bedrijf rechtstreeks aan wie rapporteert.

Juridische kwesties waarmee gebouwbeheerders te maken hebben

Wat zijn enkele beperkingen op projecten met elektrische bedrading? Er kunnen plaatselijke, staats- en federale wetten zijn die bepaalde soorten inspecties en vergunningen voorschrijven. Deze kunnen flink oplopen voor nieuwe gebouwbeheerders die in Nederland een bedrijf beginnen. In sommige gevallen moet je bedrijf twee of drie inspecteurs op pad sturen om alleen maar één ding te controleren op een nieuwbouwplaats of een huis dat door de eigenaar gerenoveerd wordt. Als je geen tijd hebt voor deze onnodige uitgaven, kun je in plaats daarvan beter een bouwmanager inhuren die meer ervaring heeft met het afhandelen van deze zaken.

Je werknemers beheren

Het is ook belangrijk te beslissen hoeveel mensen er in dit bedrijf zullen werken. Je zult moeten bedenken hoeveel geld elke persoon per maand verdient en wat voor voordelen ze van het bedrijf zullen krijgen, als ze die al krijgen. Zal er voldoende werk beschikbaar zijn voor elke persoon die je van plan bent aan te nemen?

Hoe hoog zijn de kosten van ziektekostenverzekering voor werknemers in Nederland? Wat zijn enkele van de wetten die beperken wie welk soort functies mag uitoefenen? Hoe zit het met de verzekering tegen arbeidsongevallen? Je zult ook moeten beslissen welk soort uurloon of salaris gebruikt zal worden. Zal er loon voor overwerk zijn als mensen meer dan acht uur per dag werken, vijf dagen per week? Moet je pauzes geven voor alle pauzes overdag, ook tijdens de lunchpauze? Je moet ook nagaan hoe lang het duurt voor bepaalde soorten projecten door elke werknemer af zijn, zodat je kunt bepalen wie het meest efficiënt is in zijn werk.

Doelgroep demografie

Als al deze factoren overwogen zijn, probeer dan uit te zoeken waar je doelgroep winkelt en zijn vrije tijd doorbrengt, zodat je beter reclame voor je zaak kunt maken. Als je genoeg geld hebt, overweeg je op enkele van deze plaatsen een standje te openen om de mensen te laten weten over je loodgietersbedrijf en wat het voor hen beschikbaar heeft. Dit zijn maar een paar tips voor het opstarten van een loodgietersbedrijf van goede omvang in Nederland.

Bijkomende vragen die je jezelf moet stellen

Wat zijn de eisen of beperkingen aan gereedschap dat loodgieters mogen gebruiken? Wat zijn de verantwoordelijkheden van ingenieurs die voor bouwbedrijven in Nederland werken? Hoeveel moet je investeren als je je eigen bedrijf in woningrenovatie wilt beginnen? Waar moet je in het land naar mogelijke klanten zoeken? Hoe duur is de ziektekostenverzekering hier vergeleken met andere delen van Europa of zelfs Amerika? Is er een voordeel aan het aannemen van oudere werknemers die efficiënter zijn in hun werk? Hoeveel mensen worden er voor dit bedrijf verwacht te werken en wat voor uurloon of salaris wordt er gehanteerd? Welke soorten pauzes krijgen de werknemers voor het werken van een normale dag van acht uur, vijf dagen per week?

Nederland is een land met veel beperkingen en eisen voor het beginnen van je eigen loodgietersbedrijf. Deze wetten kunnen op het eerste gezicht ingewikkeld lijken, maar het is belangrijk ze te kennen voor je begint, zodat je dienovereenkomstig kunt plannen.

Gerelateerde berichten