Zo vind je de beste ideeën voor het starten van een nieuw bedrijf

Sommige mensen denken dat een eigen bedrijf beginnen een ingewikkelde en moeilijke opdracht is. Ze denken dat je een idee moet hebben, er onderzoek naar moet gaan doen, en dat onderzoek dan op de een of andere manier moet omzetten in iets tastbaars als een product of dienst. Maar in werkelijkheid zijn die drie stappen slechts de eerste fase van het proces. In feite is er, als je je eigen succesvolle bedrijf wilt beginnen, één ding dat je absoluut nodig hebt: Een heleboel goede ideeën!

Het probleem met de meeste mensen is dat ze niet weten waar ze al die goede ideeën kunnen vinden. Dat komt omdat we van jongs af aan geconditioneerd zijn om over dingen te denken als of/of: Creëer OF evalueer; kom met veel nieuwe ideeën OF doe er later wat kwaliteitscontrole op . Wel, het blijkt dat je geen van beide hoeft te doen. Het is heel goed mogelijk om van het evaluatiestadium meteen in de creatie over te gaan!

Het enige wat je hoeft te doen is jezelf één vraag te blijven stellen:

Wat als?

Dat is het. Dat is het geheim van alle succesvolle zakenmensen en ondernemers. Of ze nu een probleem proberen op te lossen of iets nieuws willen creëren, ze vragen zich gewoon steeds opnieuw af “Wat als?” tot hun geest overstroomt van mogelijkheden. En dan kiezen ze één idee, ondernemen er actie op, werken uit wat er fout ging (en corrigeren de koers), en proberen het opnieuw!

Als je eenmaal op deze weg bent begonnen, zul je merken dat je ideeën om een bedrijf te beginnen dik en snel komen. Plotseling , je zult meer ideeën hebben dan je weet wat je ermee moet doen! Laat je niet overweldigen. Kies in plaats daarvan gewoon een van de tientallen ideeën die je brein opbrengt en probeer het uit: Wat als ik een blog over binnenhuisarchitectuur zou maken ? Wat als ik een online kledingwinkel zou beginnen? Wat als ik een paar unieke sieraden zou ontwerpen? Ga ervoor!

Probeer!

Door voortdurend nieuwe ideeën uit te proberen kom je er precies achter wat werkt en wat niet…en snel. Je zult geen tijd of energie verspillen aan tot mislukken gedoemde ideeën, want die zullen meteen opvallen. En je zult ook snel geweldige mogelijkheden tegenkomen – waar andere mensen misschien nooit aan gedacht hadden! Alles wat je nodig hebt is voor een of twee van je ideeën om succesvol te zijn, en je kunt ze omzetten in een bloeiende onderneming .

Dus waar wacht je nog op? Begin jezelf vandaag nog af te vragen “Wat als?”! Je zou zomaar verbaasd kunnen zijn over hoeveel geweldige mogelijkheden zich aandienen. En wie weet waar een van die mogelijkheden je naartoe zal leiden…

Gerelateerde berichten