5 manieren om de productiviteit van je werknemers te vergroten

Bij het opvoeren van de productiviteit denken de meeste werkgevers aan dingen als het invoeren van nieuw beleid of het geven van stimulansen. Maar er zijn andere, minder voor de hand liggende manieren om je werknemers op hun best te laten produceren. In deze blogpost bespreken we er vijf.

1) Implementeer een urenregistratiesysteem

Het is aangetoond dat tijdregistratie een van de meest effectieve manieren is om de productiviteit van je werknemers te verhogen. Als werknemers weten dat hun werkzaamheden in de gaten worden gehouden, zullen ze eerder gefocust op hun taak blijven en afleiding vermijden. Een urenregistratiesysteem kan je ook helpen vaststellen welke werknemers verslappen of inefficiënt werken, maar ook welke werknemers juist van grote waarde zijn voor je bedrijf.

2) Moedig pauzes aan

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, helpen korte pauzes de productiviteit juist te verhogen door werknemers de kans te geven hun gedachten te kunnen verzetten en zich opnieuw te concentreren. Pauzes kan zo eenvoudig zijn als een snelle wandeling rond het kantoor of het aannemen van een telefoontje van een vriend. Ook het spelen van een spelletje of een kleine rookpauze kan wonderen doen voor de mentale gezondheid en productiviteit van je werknemers.

3) Voorzie werknemers van een verscheidenheid aan taken

Een studie gedaan aan de Universiteit van Melbourne ontdekte dat door werknemers de hele dag gevarieerde dingen te geven om aan te werken, ze gemotiveerder waren en met betere ideeën kwamen. Hiermee stimuleer je hun creativiteit. Zorg voor een personeelsplanning zonder Excel om taken te verdelen en zie hoe je bedrijf binnen no-time een compleet andere instelling kan hebben.

4) Geef je werknemers wat speelruimte in hun dagelijkse routine

Een experiment van onderzoeker Tony Schwartz toonde aan dat zijn werknemers die om de paar dagen een uur later mochten komen, tijdens die uren productiever werden. Steeds meer andere onderzoeken tonen hetzelfde aan. Door middel van inklokken personeel kun je nog steeds in de gaten houden of mensen geen loopje nemen met deze vrijheid, maar de kans bestaat dat dit ook voor jouw onderneming zou kunnen werken.

5) Sta op!

Studies hebben aangetoond dat lang zitten niet alleen slecht is voor je energieniveau, maar ook de productiviteit vermindert. Staande bureaus of verstelbare tafels zijn ideale manieren om ervoor te zorgen dat je werknemers een gezonde werkomgeving hebben zonder de hele dag aan een bureau gekluisterd te zijn.

Je leest het al: Er zijn veel verschillende manieren om de productiviteit van je werknemers te verhogen. In deze blogpost hebben we er vijf besproken: een tijdregistratiesysteem invoeren, pauzes aanmoedigen, werknemers een afwisseling van taken bieden, werknemers wat speelruimte geven in hun dagelijkse routine, en sta-bureaus of verstelbare tafels hebben. Al deze tips kunnen gemakkelijk op je werkplek worden toegepast en moeten helpen je team productiever te laten werken. Welke tip denk je dat voor jouw bedrijf het beste zal werken?

Gerelateerde berichten