Wanneer metalen onderdelen met elkaar in aanraking komen

Bij een machine komen bewegende metalen delen met elkaar in aanraking, als er geen smeermiddel wordt gebruikt. Het is belangrijk dat die bewegende onderdelen goed worden gesmeerd. Wanneer er niet wordt gesmeerd, dan bewegen de metalen delen over elkaar en zullen zeer warm worden. Daardoor zullen ze snel slijten en dat moet voorkomen worden door een goede smering. Om snel slijten te voorkomen, wordt er een smeermiddel gebruikt dat zich goed hecht aan de bewegende metalen delen. Ook zal het smeermiddel ervoor zorgen dat er minder weerstand is wanneer de metalen delen over elkaar bewegen. Tussen de bewegende metalen delen moet een smeerfilm ontstaan. Daardoor kunnen de bewegende metalen delen elkaar niet raken en zullen niet zo hard slijten.

Het gebruik van de vetspuit

Een vetspuit kunt u gebruiken om in de praktijk metalen bewegende delen te voorzien van een smeerfilm. Er zijn handbediende vetspuiten, maar ook automatische. Een vetspuit wordt vooral toegepast bij zware machines, waar u er zeker van wilt zijn dat de bewegende metalen onderdelen goed worden gesmeerd. Vaak wordt er een automatische vetspuit gebruikt. Dan is men zeker dat de kritische metalen bewegende delen regelmatig goed worden gesmeerd. In een garage ziet u dat er vaak handbediende vetspuiten worden gebruikt om kritische delen te smeren.

De toepassing van een oliepomp

Een handbediende oliepomp wordt in de praktijk vooral gebruikt voor het vullen van reservoirs, het overpompen vanuit vaten en om bepaalde bewegende onderdelen door te smeren. Smeertechniek bestaat uit verschillende soorten oliepompen. Wanneer u er een wil aanschaffen, dan is het belangrijk dat u zich eerst goed laat voorlichten door een vakexpert. Door een oliepomp te kopen, worden alle zorgen uit handen genomen. Is er een stuk, dan zal de pomp in de eigen werkplaats worden gemaakt. Dat kan men snel doen, omdat ze een grote voorraad hebben van onderdelen. Voor ieder probleem dat u heeft, zal er oplossing worden bedacht.

De aanschaf van membraanpompen

Wanneer u in de praktijk gevaarlijke vloeistoffen moet verpompen, kunt u gebruik maken van membraanpompen. Membraanpompen zijn pompen die tot de groep verdringerpompen horen. Bij deze pompen mag er tijdens het smeren van de lagers geen vet of olie in aanraking komen met de te verpompen vloeistoffen. Door een soepel membraan wordt de zuiger op en neer bewogen, waardoor er steeds een volumeverandering ontstaat, die gebruikt wordt om de vloeistof te verpompen. Laat u voor de aanschaf goed voorlichten door een specialist.

Gerelateerde berichten