De voordelen van interim recruitment

Je kunt vaste recruiters aannemen om te zoeken naar kandidaten voor de openstaande vacatures, maar heb je weleens aan interim recruitment gedacht? Wij zetten de voordelen voor je op een rij:

 1. Ze kennen de arbeidsmarkt
  Interim recruiters hebben ontzettend veel ervaring in specifieke markten en organisaties. Ze zijn bekend met verschillende organisatiestructuren en ze weten precies wat er speelt. Ook hebben ze een groot netwerk wat ze met zich meebrengen.

 2. Een frisse blik op de organisatie
  Een recruiter kan met een frisse blik naar de organisatie kijken en binnen no time de juiste vragen stellen. Hierdoor word je als organisatie gedwongen kritisch je eigen proces onder de loep te nemen en na te denken over de juiste oplossing. De interim recruiter zal je hier natuurlijk bij helpen.

 3. Ondersteuning bij het maken van een recruitmentstrategie
  De interim recruiter kan een organisatie ondersteunen bij het maken van een recruitment plan of strategie. Dit is een ingewikkeld maar belangrijk proces, waar mensen met veel ervaring en kennis zeer waardevol bij zijn.

 4. Kennis van arbeidscommunicatie en recruitment processen
  Een interim recruiter weet als geen ander hoe ze de juiste doelgroep moeten aanspreken en voor zich kunnen winnen. Het wiel hoeft dus niet opnieuw uitgevonden te worden en dat scheelt heel veel tijd.

 5. Tijdelijke samenwerking
  Een interim recruiter helpt jouw organisatie tijdelijk en dus op precies het juiste moment. Dit betekent dat de recruiter blijft tot alles geregeld is en de juiste kandidaten zijn binnengehaald. Je zit dus niet vast een vaste contracten. 

Door het inschakelen van een interim recruiter geef je het proces van het zoeken naar een baan deels uit handen. Hebben de recruiters het in jouw organisatie te druk en is er tijdelijk extra mankracht nodig? Of is er bijvoorbeeld vraag naar ervaring in een specifieke markt? Het inschakelen van een interim recruiter is dan helemaal niet zo’n slecht idee!

Gerelateerde berichten