Geld nodig voor je onderneming? Zo kun je bedrijfskrediet aanvragen

Het aanvragen van zakelijk krediet of een zakelijke lening kan verwarrend en tijdrovend zijn. Je weet misschien niet waar je moet beginnen, wat de vereisten zijn, of zelfs hoe lang het proces zal duren. En dat terwijl je juist zo graag met je onderneming van start of verder wilt. Als bedrijf krediet of een lening aanvragen kan dus ontmoedigend zijn, maar dat hoeft het niet te zijn. Hier zijn de stappen die je moet nemen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waarom een zakelijke lening afsluiten?

Er zijn veel redenen om een bedrijfslening of bedrijfskrediet aan te gaan. Misschien moet je rekeningen van leveranciers betalen, of investeren in nieuwe voorraad. Misschien wil je een marketing campagne starten of gaat het momenteel simpelweg wat minder, bijvoorbeeld door corona. Wat de reden ook is, een zakelijke lening kan je helpen te komen waar je moet zijn. Dus als je op zoek bent naar extra kapitaal om je bedrijf te helpen groeien, aarzel dan niet om extra krediet of een lening aan te vragen. Dat gezegd hebbende: je moet hierbij wél eerst weten waar je aan toe bent…

Hoe werkt een bedrijfskrediet?

Een bedrijfskrediet is een type zakelijke lening die je voor jouw bedrijf kunt inzetten voor tal van verschillende doeleinden. Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat voor je klaarstaat bij de bank of een andere geldschieter, maar werkt soms anders per aanbieder. Je kunt er vaak tot een vaste limiet geld uit opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer je dat doet en hoeveel je opneemt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af. Je kunt dat weer opnemen als je het nodig hebt.

Het verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening

Voor je een lening of krediet aanvraagt, is het goed om de verschillen te kennen tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Deze twee termen worden soms en door sommige partijen door elkaar gebruikt, maar betekenen in feite iets anders. Een zakelijk krediet is namelijk een bedrag dat vaststaat, waarvan je niet per se het hele bedrag hoeft op te nemen. Bij een zakelijke lening wordt het leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Beide vormen van bedrijfsleningen kunnen interessant zijn voor jouw huidige situatie, maar het is goed om van te voren onderzoek te doen naar de voordelen, rentepercentages en voorwaarden.

Hoe vraag je een bedrijfskrediet aan?

Het aanvragen van een bedrijfskrediet of bedrijfslening is anno 2022 gelukkig heel eenvoudig. Je kunt online tal van verschillende aanbieders vinden voor het verstrekken van bedrijfskredieten of bedrijfsleningen. Via deze partijen kun je vaak eenvoudig een berekening maken van wat zo’n lening jou op de lange termijn gaat kosten. Je kunt zo gemakkelijk de lening aanvragen. Je doet dit via een of meer online formulieren die vaak gevolgd worden door een controle van jouw onderneming.

Als je in Nederland een zakelijke lening zoekt, zal je vaak gevraagd worden naar je bedrijf, je toekomstplannen en je verwachte cash flow. Deze vragen zijn belangrijk om te bepalen hoeveel geld je van het bedrijfskrediet of de bedrijfslening mag verwachten. Als je aanvraag voor een bedrijfskrediet of een bedrijfslening wordt goedgekeurd, zal de bank of geldschieter je een aanbod waar je zo nodig over kunt onderhandelen.

Kortom…

Aanvragen voor bedrijfsleningen of -krediet kunnen gemakkelijk online gedaan worden, en aanbieders hebben vaak vooraf bepaalde rentepercentages en voorwaarden. Het is belangrijk vooraf je onderzoek te doen om de beste deal voor jou en je bedrijf te vinden. De aanvraagprocedure omvat meestal een doorlichting van de financiële geschiedenis van je bedrijf en van je toekomstplannen, dus wees voorbereid op het beantwoorden van enkele vragen!

Gerelateerde berichten