Heb jij jouw oudedagsreserves op orde?

In Nederland werken steeds meer mensen als freelancer. Dat is een heel flexibele manier van werken en vaak heb je veel meer mogelijkheden om te doen wat jij echt leuk vindt. Bij het zelfstandig ondernemen horen echter ook een aantal verantwoordelijkheden waar veel ondernemers mee worstelen. Als je namelijk een freelancer bent, moet je zelf voor je pensioen zorgen. Dat hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk je geld investeren zodat je daar later de vruchten van kunt plukken. In dit artikel laten wij je graag zien hoe je veilig in cryptovaluta kunt investeren. Dit is een zeer populaire manier van investeren omdat het vaak mooie rendementen oplevert. 

Investeer in crypto’s voor je pensioen 

Iedereen die gaat beleggen, krijgt te horen dat het het beste is om voor een lange termijn te gaan. Alleen op die manier kun je namelijk optimaal profiteren van gestapelde rente. Dat houdt in dat je de winsten die je maakt, gelijk weer investeert zodat deze ook weer winsten gaan opleveren. Investeer echter altijd veilig en ga niet zonder kennis van zaken te werk. Als je graag goed wilt beleggen, kun je kiezen voor een platform zoals bijvoorbeeld Amdax.com. Dit is een professioneel platform voor beleggers die serieus te werk willen gaan en die ook hulp van experts willen kunnen inroepen. 

Je munten veilig opgeslagen 

Een van de risico’s die vaak onderschat wordt door beleggers die in crypto’s investeren, is hun wallet. Dit is de plek waar je je crypto’s daadwerkelijk bewaart. Voor hackers is dit een zeer aantrekkelijke buit en als je je wallet niet goed beveiligd, kun je al je investeringen kwijtraken. Zorg er daarom altijd voor dat je de veiligheid rondom je investeringen gegarandeerd is. Vandaar dat het ook beter is om te zorgen dat je bij een professionele partij gaat investeren. Een goede manier om dit te herkennen, is door te controleren of deze partij is geregistreerd bij de Nederlansche Bank. Deze heeft namelijk strenge eisen opgesteld en als een bedrijf hieraan voldoet, weet je zeker dat je geen onnodige risico’s neemt als belegger. 

Beleg alleen met geld dat je kunt missen 

Als je besluit om te gaan beleggen, investeer dan niet gelijk al je spaargeld. Het is altijd verstandig om een buffer achter de hand te houden. Wanneer je namelijk een financiële tegenslag hebt, is het zonde om crypto’s te moeten verkopen. Het is daarom goed om even met een expert te bekijken hoe groot je buffer moet zijn en hoeveel je vervolgens kunt gaan investeren. Vervolgens kun je iedere maand een vaste inleg investeren zodat je kunt beginnen met het opbouwen van een mooi pensioen. Zo weet je zeker dat je van een fijne oude dag kunt genieten zonder financiële zorgen.

Gerelateerde berichten