Wat is cloud hosting?

Cloud hosting maakt gebruik van een virtuele plek om je bestanden op te slaan, waarmee het heel anders is dan webhosting. Beide kunnen desondanks gebruikt worden om je website draaiende te laten houden. Over het algemeen wordt cloud hosting gezien als de vorm die betere prestaties levert en meer flexibiliteit biedt, maar het is ook direct de duurdere optie is. Heeft je site schaalbaarheid als doel? Cloud hosting is dan zeker beter! Hierover lees je meer in de rest van dit artikel.

Veilige manier

Cloud hosting stuurt je website van de ene naar de andere server, wat het een veilige manier maakt om data op te slaan. Het zorgt er namelijk voor dat je site beter beschermd is tegen beveiligingsinbreuken. Bovendien heb je bij deze tegenhanger van webhosting ook nog eens de optie om je beveiliging sterker te maken. Extra functies kunnen hiervoor gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan firewalls en geavanceerde bewakingssystemen.

Geen fysieke beperkingen

Waar webhosting diverse beperkingen hebben aangezien het een beetje werkt als een flat waar de eigenaar maar beperkte voorzieningen biedt. Bij cloud hosting is dit niet het geval, er zijn eigenlijk helemaal geen fysieke beperkingen. Zo krijg je met deze dienst van Cloud86 toegang tot diverse virtuele servers. Ontstaat er een probleem op één hiervan? Migreer dan snel en gemakkelijk naar een andere server. Op deze manier blijft je site in de lucht!

Flexibel en schaalbaar

Dat webhosting flexibel en schaalbaar is, is zeker waar. Toch wint het op dit gebied niet van cloud hosting. Bij een webhostingpakket kun je namelijk kiezen voor middelen die uiteindelijk onvoldoende blijken te zijn, dit kan een probleem vormen. Misschien moet je dan overstappen naar een ander pakket of zelfs naar een andere webhost. Dit is niet het geval bij cloud hosting aangezien je hierbij sneller en eenvoudiger kunt opschalen, terwijl het ook nog eens mee resources biedt. 

Goede prestaties

Je site moet constant goed presteren, dat is niet meer dan logisch. Bij een gedeelde server is dit helaas niet altijd mogelijk, al zal dit probleem al opgelost worden met een dedicated server of VPS. Dit zijn goede vormen van webhosting, terwijl je dan ook nog eens domeinregistratie en automatische back-ups krijgt. Met name beginners kunnen hiervan profiteren, al geldt dit ook bij cloud hosting. Je website zal hierdoor namelijk goed presteren, terwijl je hostingprovider ook een helpende hand kan bieden. Op deze manier zal je site hopelijk nooit uit de lucht zijn!

Gerelateerde berichten