De branding van jouw bedrijf versterken met promotieartikelen

Om maximale verkoopresultaten te behalen, is het belangrijk om jouw bedrijf of organisatie op een effectieve manier te promoten. Zorg ervoor dat je voldoende promotie maakt. Er zijn talloze mogelijkheden, variërend van prominente billboards tot advertenties in kranten, en van relatiegeschenken tot klantbezoeken. Er zijn diverse manieren om jouw naam onder de aandacht te brengen.

Naamsbekendheid vergroten

Als ondernemer of werknemer van een bedrijf streef je uiteraard naar maximale opbrengsten en minimale kosten. Toch is het verstandig – vooral in het begin – om te investeren in de naamsbekendheid van je bedrijf. Als je naam steeds bekender wordt, kan dit resulteren in meer verkoop en dus een hogere omzet. De meeste mensen (inclusief jouw doelgroep) geven de voorkeur aan merken die ze kennen. Wanneer ze tevreden zijn, blijven ze vaak loyaal aan het merk en stappen ze niet over naar een ander.

Er bestaan diverse vormen van bekendheid rondom jouw bedrijfsnaam. Het is ook belangrijk dat jouw doelgroep op de hoogte is van de producten of diensten die je aanbiedt. Hoe groter jouw naamsbekendheid, hoe meer mensen bij jouw bedrijf terechtkomen. Er zijn verschillende manieren om dit te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan free publicity, waarbij je nieuwsberichten verspreidt via persberichten. Let op dat het nieuws niet te veel overeenkomt met reclame, anders zal het niet geplaatst worden.

Sponsoring

Het vergroten van de naamsbekendheid kan ook worden bevorderd door middel van een artikel in een lokaal huis-aan-huisblad. Trek bijvoorbeeld de aandacht met een indrukwekkende actie voor jouw bedrijf of sponsor een lokaal goed doel en maak hier content over. Zorg er ook voor dat je een passende foto bij het artikel aanlevert. Op deze manier vergroot je de kans dat het verhaal wordt gepubliceerd en vervolgens gedeeld. Sponsoring is een manier om iets positiefs bij te dragen aan de samenleving en dit vervolgens te delen in een online artikel. Vaak krijg je iets terug van de gesponsorde organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een linkje aar je website of een post op hun social media.

Bedrukte promotieartikelen

Bedrukte promotieartikelen zijn bedoeld om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Of het nu gaat om je bedrijfsnaam, webshop of een persoonlijke boodschap, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het aanpassen aan je budget, doelgroep en specifieke doelstellingen. Van opvouwbare tassen tot gegraveerd servies en gadgets. Ook pennen zijn altijd een goede optie, aangezien ze vaak gebruikt en gezien worden. Maar als je echt indruk wilt maken op je klanten en je merk wilt versterken, zijn mutsen bedrukt met logo een perfecte keuze in de winterperiode. Laat paraplus bedrukken met logo zodat ze samen met de mutsen weggegeven kunnen worden. Je zichtbaarheid als ondernemer neemt toe: zo wordt jouw bedrijf op een opvallende manier gepromoot. Met bedrukte relatiegeschenken kan je je merk laten groeien en je klanten tevreden stellen.

Gerelateerde berichten