De voordelen van het bedrukken met je bedrijfslogo

Voor ieder bedrijf is marketing een onmisbare taak. Niet voor niets hebben de grotere bedrijven vaak een volledige marketingafdeling in het bedrijf die deze zaken voor hun rekening nemen. Hierbij moet je denken aan zowel de branding van het bedrijf als ook de vindbaarheid in de zoekmachines. Hierdoor kunnen klanten het bedrijf vinden; ontzettend belangrijk dus. Wat we vaak zien, is dat er in de huidige tijd veel gebruik wordt gemaakt van het internet. Dat is natuurlijk hartstikke logisch, aangezien we hier de meeste potentie hebben om als bedrijf te groeien. Omdat branding erg belangrijk is voor je bedrijf, is ook offline marketing een ontzettend goede manier om dit te kunnen realiseren. Om je een idee te geven welke mogelijkheden je allemaal hebt, hebben we een aantal tips voor je!

Het vergroot je regionale bereik

Wanneer jij besluit om te investeren in lokale marketing, dan kan dit op allerlei verschillende manieren. Een goede manier om dit te doen, is bijvoorbeeld door een aluminium bord bedrukken voor bijvoorbeeld aan het voetbalveld bij de lokale voetbalvereniging. Op deze manier heb je hier jaren plezier van en zien mensen je bedrijfsnaam en logo meerdere malen per jaar. Dit zorgt ervoor dat de kans op nieuwsgierigheid toeneemt, waardoor je er wellicht wel een aantal potentiële nieuwe klanten bij krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon goed om elkaar als lokale ondernemers te steunen.

Mensen houden van gratis

We zijn natuurlijk echte Hollanders en wij zijn er natuurlijk gek op om iets gratis te krijgen. Dit kan een eenvoudige pen zijn, maar ook iets anders vinden ze vaak ontzettend leuk. Belangrijk is te kiezen voor een voorwerp die ook relatief vaak gebruikt wordt. Een pen, drinkfles en ook paraplu doen het bijvoorbeeld altijd erg goed! Door deze te bedrukken met je bedrijfslogo, zal je van een flink stuk extra exposure genieten, met ‘slechts’ eenmalige inspanning en investering. Waar je online bij het adverteren natuurlijk continu moet blijven betalen voor advertenties, is dit in de offline wereld vaak net even iets anders.

Wat kun je allemaal laten bedrukken?

In principe kun je alles laten bedrukken. Zoals hierboven al even aangegeven is het bedrukken van een pen of waterfles altijd een goede manier voor wat extra reclame, maar kun je ook trespa bedrukken, voor bijvoorbeeld de deksel van een geschenk set. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Wel is het goed om vooraf te bepalen welk budget je eraan uit wilt geven, zodat je hier rekening mee kunt houden in het totale kostenplaatje wat betreft de marketing. De meeste bedrijven hanteren namelijk vaak een bepaald percentage van de omzet aan marketing. Dit geldt dan voor zowel online- als offline marketing.

Gerelateerde berichten