Hoe bieden taxus- en ligusterhagen privacy en beveiliging voor bedrijfspercelen?

Je doet er alles aan om je bedrijf en het terrein goed te beveiligen. Want helaas zijn inbraken aan de orde van de dag. Niet alleen is het vervelend voor de financiële schade die je daarbij als ondernemer oploopt, het zorgt ook voor een onveilig gevoel bij jou en je werknemers. Onverlaten zijn immers in en rondom jouw pand geweest. Om het bedrijven perceel tegen dit soort ongewenste bezoekers te beschermen kun je onderhoudsvriendelijke taxus kopen en rondom jouw terrein aanplanten. Deze winterharde plant blijft het hele jaar door mooi groen en je creëert er een dichte haag mee.

De voordelen van liguster en taxus

Ook liguster is geschikt voor het creëren van een dichte haag, al verliezen sommige soorten tijdens extreme winterkou hun blad. Maar doordat het een goede vertakking kent behoudt het wel zijn dichtheid. Wanneer je een haagplant wilt die snel groeit wordt het kopen van gezonde en sterke liguster aanbevolen. Binnen afzienbare tijd is je bedrijfsperceel omzoomd door een dichte haag van diepgroene, glanzende bladeren. Liguster doet het ook ontzettend goed in gebieden waar de lucht vervuild is. Dus bevindt jouw onderneming zich op een industrieterrein, dan kun je daar prima liguster aanplanten. Datzelfde geldt trouwens ook voor de taxus. Deze stelt weinig eisen aan de grond en kan op iedere standplaats worden aangeplant. Beide haagplanten hebben als groot voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft en uit kan groeien tot grote hoogtes. Daardoor biedt het niet alleen beschutting, maar is ook de privacy gewaarborgd.

Weinig onderhoud en verzorging nodig

De enige eisen die liguster en taxus aan de bodem stellen is dat het goed doorlatend is. Ze houden namelijk niet van natte voeten. Woel de grond daarom voordat je het gaat aanplanten goed om zodat er geen kans bestaat dat de wortels gaan rotten. Om de groei van de takken en bladeren te stimuleren snoei je de taxus en liguster 1 à 2 keer per jaar. Tijdens een droge, warme periode zorg je voor voldoende water. Om dit te vergemakkelijken kun je onder de haag een druppelslang neerleggen waardoor er gedoseerd water wordt afgegeven. Verder heb je weinig omkijken naar de liguster- of taxushaag. Omdat ze tot grote hoogtes uitgroeien en een goede dichtheid hebben is het nagenoeg onmogelijk om door de haag heen te komen. Hierdoor is je terrein niet te betreden door onbevoegden en wordt het aan het zicht onttrokken. Wat er dus gebeurt op je bedrijven perceel wordt door de taxus en liguster goed afgeschermd.

De bloei van de liguster en taxus

Een ligusterhaag is zeer aantrekkelijk voor vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Aan het begin van de zomer verschijnen er namelijk witte bloemetjes waarvan de nectar een heerlijke geur afgeeft. Na de bloeiperiode krijgt de liguster bessen die een heerlijke lekkernij zijn voor vogels. Ook bij de taxus verschijnen er in het najaar rode besjes die door vogels worden gegeten. Zo heb je, door het aanplanten van een liguster-of taxushaag, altijd leven en bedrijvigheid rondom je onderneming. Dus zoek je een “groene” oplossing om je bedrijven perceel te beveiligen én de privacy te waarborgen? Kies dan voor een haag van liguster of taxus.

Gerelateerde berichten