Op zoek naar de perfecte kandidaat voor jouw functie? Zo pak je het aan

Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt leven we vandaag de dag met een ‘werknemersmarkt’. Dit houdt in dat er meer vacatures zijn dan beschikbare werknemers en dat de werknemers het voor het op dit moment voor het zeggen hebben. Nog nooit eerder ging de omschakeling van werkgevers- naar werknemers markt zo snel als nu. Het kan hierdoor best een uitdaging zijn om goede arbeidskrachten aan te trekken, en dan vooral ook een arbeidskracht die een echte match blijkt te zijn. Een recruitment bureau is vandaag de dag dan ook erg gewenst omdat zij de kennis en expertise in huis hebben om op een efficiënte en effectieve manier nieuwe medewerkers te werven. 

RPO Staffing gaat net een stap verder

De meeste recruitmentbureaus focussen zich voornamelijk enkel en alleen op het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. RPO Staffing is een recruitment bureau dat een flinke stap verder gaat dan alleen de werving en selectie. Naast hun gespecialiseerde recruiters hebben ze ook leadgeneratie-specialisten, contentspecialisten, candidate journey experts, data experts, SEO/SEA specialisten en marketeers in dienst. Dit betekent dat zij alle expertise in huis hebben om een sterk employer brand en candidate journey neer te zetten. Zij zijn niet alleen in staat zijn om de juiste medewerkers voor je te vinden. Ze ontwikkelen samen met jou een strategie waardoor kandidaten graag bij je willen werken en vanuit eigen beweging naar je toe komen. 

In-house 

De meeste recruitment bureaus werken vanuit eigen naam, dit werkt bij RPO Staffing ook net een beetje anders. Zij gaan aan de slag met jouw werkgeversmerk en ondersteunen jouw eigen HR-afdeling met inhouse-recruiters. Zo leren de recruiters jouw organisatie optimaal kennen en weten ze precies wat voor medewerkers een echte match zullen zijn met jouw organisatie. Ook de werken-bij pagina wordt ontworpen vanuit jouw visie, huisstijl en waarden zodat je niet alleen nieuwe werknemers zult vinden, je werkt ook nog eens aan een echt werkgeversmerk.

Focus op wat jij nodig hebt

De recruiters gaan volledig exclusief en proactief voor jouw organisatie aan de slag, zo weet je zeker dat de focus ligt op jouw bedrijf, jouw waarden en jouw cultuur. Dit maakt de kans tot succesvol slagen ook gelijk veel groter. Een ander voordeel van inhouse-recruiters is dat jouw eigen medewerkers ook veel opsteken van de ervaren recruiters die met jouw team samenwerken. Het is een echte win-winsituatie. Jouw organisatie bouwt aan een sterk werkgeversmerk, je krijgt nieuwe, geschikte kandidaten én je eigen medewerkers doen kennis en expertise op doordat de recruiters veel bij jou over de vloer komen en jouw medewerkers betrekken bij het proces. Wanneer je dus denkt aan recruitment uitbesteden is deze partij wellicht echt iets voor jou.

Gerelateerde berichten