Wat is Dogecoin en waarom is het zo populair?

Als je op zoek bent naar de heetste cryptocurrency trend van 2023, kijk dan niet verder dan Dogecoin. In slechts een paar maanden tijd is het een van de populairste cryptocurrencies op de markt geworden. Maar wat is Dogecoin precies, en waarom zou je de crypto dogecoin koers nauwlettend in de gaten moeten houden? Laten we het eens nader bekijken.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) werd in 2013 gecreëerd als een “grapvaluta” met als doel cryptocurrency toegankelijker te maken voor het grote publiek. Het begon als een op meme gebaseerde cryptocurrency die meer dan 50 miljoen dollar ophaalde voor goede doelen. De makers wilden cryptocurrency leuk en relateerbaar maken, dus noemden ze hun munt naar een internetmeme van een Shiba Inu hond, en zo kwam DOGE aan zijn naam.

Waarom is het zo populair?

Dogecoin is een van de populairste alternatieve munten (altcoins) geworden omdat het gebruikers een groot aantal functies biedt die andere cryptocurrencies niet bieden. Om te beginnen zijn DOGE transacties ongelooflijk snel en goedkoop in vergelijking met andere altcoins. Transacties zijn ook zeer veilig – het systeem gebruikt hetzelfde type versleuteling als op grote creditcards voor extra bescherming. Bovendien is er geen limiet aan de hoeveelheid DOGE die gemined kan worden, dus hoezeer de vraag ook groeit, er zullen altijd genoeg munten beschikbaar zijn om eraan te voldoen. Tot slot heeft Dogecoin een enorme online gemeenschap die zich inzet om nieuwkomers te onderwijzen over investeren in cryptocurrency en elkaar te helpen met technische problemen of vragen over de handel. Dit gemeenschapsgevoel maakt het voor iedereen gemakkelijk om snel en gemakkelijk betrokken te raken bij DOGE.

Enorme stijging DOGE sinds overname Twitter

Dogecoin, de door meme’s geïnspireerde cryptomunt die dus flinke golven heeft gemaakt op de markt voor digitale valuta, ziet er nu zelfs beter uit dan ooit. Dat komt omdat tech-miljardair Elon Musk onlangs Twitter heeft overgenomen, wat een vrijwel onmiddellijke opleving van de marktwaarde van de munt teweegbracht. Musk is al langer fan van de dogecoin en gaf de munt meermaals een steuntje in de rug tijdens de piek in populariteit van crypto tussen 2020 en 2021. De recente opmars heeft te maken met speculatie dat Musk de Dogecoin zou willen gebruiken voor microtransacties op Twitter.

Conclusie:

Dogecoin is een van de meest populaire altcoins geworden omdat het gebruikers lage transactiekosten biedt, snelle transactiesnelheden, goede veiligheidsmaatregelen, een onbeperkt aanbodpotentieel, en een actieve online gemeenschap die nieuwkomers ondersteunt die zich willen verdiepen in de handel in cryptocurrency. In veel van deze opzichten is de coin vergelijkbaar met (bekijk hier de ripple cryptovaluta koers). Als je op zoek bent naar een alternatieve munt die al deze eigenschappen en meer biedt, overweeg dan om Dogecoin eens te proberen – je zult er geen spijt van krijgen!

Gerelateerde berichten