Jaarlijkse doelen voor je carrière

Aangezien de meeste mensen vijf dagen per week van negen tot vijf werken, is het belangrijk om te genieten van wat je doet en carrièredoelen voor het jaar te maken. Hier zijn enkele ideeën!

Leer nieuwe professionele vaardigheden (een van de meest lucratieve jaarlijkse doelen om te stellen)

Nieuwe dingen leren houdt niet op nadat je bent afgestudeerd aan de middelbare school of universiteit. Het is een levenslang proces! Door je huidige vaardigheden te verbeteren en nieuwe aan je arsenaal toe te voegen, blijf je betrokken, gepassioneerd en competitief in je vakgebied.

Het bereidt je voor op promoties en stelt je in staat om makkelijker van baan te wisselen als je omstandigheden veranderen. Hier zijn enkele vaardigheden met een hoog inkomen om meer van dat geld binnen te halen!

Vraag een promotie aan

Soms vallen promoties ons gewoon in de schoot. Andere keren moet je brutaal zijn en erom vragen ! Dit klinkt misschien intimiderend, maar er is een goede manier om dit aan te pakken.

Je moet nadenken over welke waarde je aan de functie toevoegt, je manager of collega’s vragen of ze gebieden zien waar je je zou kunnen verbeteren, en de hogere functionarissen laten weten dat je geïnteresseerd en ambitieus bent. Het gesprek kan zo simpel zijn als je baas vragen wat je moet doen om naar het volgende niveau te komen.

Maak (of update) uw website

Dus als je nog geen persoonlijke website hebt, zou het bouwen van een website een geweldig jaarlijks doel zijn. Een website is uw eigen professionele “thuis” op internet.

Je kunt het gebruiken om jezelf voor te stellen, projecten uit te lichten waaraan je hebt gewerkt, blogposts te schrijven om expertise over bepaalde onderwerpen te demonstreren, recruiters te laten weten hoe ze contact met je kunnen opnemen, enzovoort. Werk tegelijkertijd je cv bij ( zelfs als je een vacature hebt )!

Streef naar een gezonde balans tussen werk en privé

Is “minder werken” echt een geldig carrièredoel? Definitief! Als je je opgebrand begint te voelen, is het de manier waarop je lichaam en je brein je vertellen dat wat je doet onhoudbaar is. Wanneer u al uw tijd aan het werk besteedt, neemt u voorrang weg van andere belangrijke gebieden van uw leven – omdat u maar 24 uur in een dag heeft.

Na verloop van tijd zal burn-out je loopbaanprestaties gaan beïnvloeden, dus het is belangrijk om het te stoppen. Bekijk ons artikel over waarom tijd en geld beide waardevol zijn (en hoe je de evenwichtsoefening tussen beide kunt spelen).

Netwerk in uw branche

Tegenwoordig kun je niet zomaar een kantoor binnenlopen met een cv, de manager de hand schudden en naar buiten gaan met een baan. En het indienen van online sollicitaties voelt niet veel beter: hoe goed je sollicitatiebriefvaardigheden ook zijn, het is nog steeds moeilijk om je te onderscheiden van tientallen (of honderden) concurrenten.

Dit is waar de uitdrukking “het is niet altijd wat je weet, maar wie je kent” waar is. Hoe meer je netwerkt en mensen in de branche ontmoet, hoe meer connecties je hebt voor carrièremogelijkheden, verwijzingen naar nieuwe bedrijven, professioneel mentorschap, enz.

Gerelateerde berichten