Uw werkkleding wassen en verzorgen – Tips en trends

Het is belangrijk om altijd de wasinstructies voor elk afzonderlijk product te volgen als u ervoor wilt zorgen dat uw werkkleding zijn oorspronkelijke functionaliteit en comfort behoudt. De wasinstructies zijn altijd specifiek voor het product geschreven. Het is nog belangrijker om de wasvoorschriften te volgen wanneer het gaat om veiligheidsfuncties in werkkleding, bijvoorbeeld wanneer u uw vlamvertragende werkkleding wast. Als deze werkkleding verkeerd wordt gewassen, kunt u een risico lopen, omdat de beschermende eigenschappen van de werkkleding dan gedeeltelijk of geheel verloren kunnen gaan.

Wanneer en hoe moet de werkkleding worden gewassen?

Alle werkkleding moet idealiter worden gewassen als ze vuil zijn, maar dit is nog belangrijker bij reflecterende kleding, omdat vuil het reflecterende effect van de kleding vermindert. Vermijd het wassen van werkkleding met producten die bleekmiddel bevatten. Dit geldt vooral voor reflecterende kleding, omdat het de reflecterende eigenschappen van de kleding vermindert. Volg de dosering gids van uw wasproduct.

Industrieel wassen

Als er ‘industrieel wassen’ op het label staat, kan uw kleding gewassen worden volgens de richtlijnen voor industrieel wassen, EN ISO 15797. Deze norm beschrijft onder andere hoe de kleding moet worden gewassen, hoe het moet worden gedroogd en welke wasproducten mogen worden gebruikt.

Sluit ritsen, knopen en klittenband wanneer u uw kleding wast. Dit vermindert de slijtage van de kleding en verlengt zo de levensduur, en voorkomt dat deze onderdelen tijdens het wassen kapot gaan. Kniestukken moeten voor het wassen worden verwijderd, tenzij ze speciaal ontworpen zijn om samen met de broek te kunnen worden gewassen. Riemen moeten ook voor het wassen worden verwijderd. Leeg alle zakken van losse voorwerpen, omdat deze gaten in de kleding kunnen maken en de wasmachine kunnen beschadigen.

Bedrijfskleding door een bedrijf laten wassen

De kleding die bedrijven wassen en onderhouden moeten voldoen aan strenge eisen, normeringen en wetgeving. Denk hierbij aan de kleding die waterstaat draagt met zichtbaarheid banden en kleurstellingen die daarbij horen. 

Bij Elis huur je bedrijfskleding mét volledig onderhoud. Reiniging, reparatie, vervang en beheer. Bedrijfskleding retail of andere sectoren hebben een grondige reiniging nodig en een wasservice op grote schaal. 

  • Wat zij wel wassen en onderhouden is; maakindustrie, voedingsmiddelen, bouw etc. Dit is het beste geschikt voor het proces van Elis
  • De kleding die Elis wast en onderhoud moeten voldoen aan strenge eisen, normeringen en wetgeving. Denk hierbij aan de kleding die waterstaat draagt met zichtbaarheid banden en kleurstellingen die daarbij horen. 
  • Maar ook kleding voor laswerkzaamheden, chemische stoffen, vlammen etc. 

Alle informatie is op de pagina’s op de desbetreffende pagina vanuit de briefing te vinden. Hier kan dus rekening mee worden gehouden tijdens het schrijven.

Gerelateerde berichten